Съдия, осъдил Цветанов, си направил отвод по случая „Борисов”

1
Тони Гетов трябвало да се занимае с исканията за одобрение на обиските в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова
Тони Гетов трябвало да се занимае с исканията за одобрение на обиските в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова Снимка: БГНЕС

Тони Гетов трябвало да се занимае с исканията за одобрение на обиските в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова

Съдия Тони Гетов, на когото на случаен принцип бяха разпределени исканията за одобрение за претърсване и изземване, свързани със задържаните в четвъртък вечерта политически фигури, си направи отвод. Мотивите му за това са, че с присъда от 29 май 2014 г. съдията е бил председател на съдебния състав, произнесъл осъдителна присъда срещу Цветан Цветанов (тогава зам.-председател на ГЕРБ).

„След произнасяне на присъдата, както Бойко Борисов, така и редица други ръководни дейци на ГЕРБ, твърдяха в медиите неистини, свързани персонално с мен и членовете на моето семейство”, пише в разпореждането съдия Гетов, предаде NOVA.

Той посочва още, че според разпоредбата не може да се произнесе съдия, ако поради някакви обстоятелства може да се счита за предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари