Съдия-изпълнител за всеки, който „забрави“ да си плати данъците

0
Георги Лапчев: Всеки знае, че данъците и таксите трябва да се платят. В противен случай – съдия-изпълнител и публична продан
Георги Лапчев: Всеки знае, че данъците и таксите трябва да се платят. В противен случай – съдия-изпълнител и публична продан

С изключително добра данъчна дисциплина се похвалиха в община Царево.

От няколко години местната администрация е безкомпромисна към фирмите и лицата, които „забравят“ да си платят местните данъци и такси.

„Данъчната дисциплина е на много добро ниво, всеки данъчно задължен знае, че данъците и таксите трябва да се платят. В противен случай – съдия-изпълнител и публична продан“, коментира кметът на морската община инж. Георги Лапчев.

„В недалечното минало имахме огромни суми, които не бяха събрани. И то от хора и фирми, които не страдат от финансов недоимък. Просто бяха решили, че няма да си плащат данъците и таксите“, обясни инж. Лапчев.

За да е сигурен, че в местната хазна ще има постъпления, кметът е разпоредил на данъчната служба да работи на териториален принцип. Всеки инспектор отговаря за конкретни фирми, по населени места и улици. Така се носи персонална отговорност за свършената работа, обясни Лапчев.

„Инспекторите знаят, с кои данъчно задължени лица работят. Звънят, напомнят, изпращат писма. Ако се наложи и аз се намесвам, защото понякога трябва да се прояви разбиране, да се разговаря. Понякога обаче откриваме, че някоя фирма просто изнаглява и тогава влизат в сила другите правила“, допълни кметът.

Той уточни, че затегнатият контрол позволява на местната администрация да залага в капиталовата си програма повече обекти за изпълнение.

Източник: Gramofona
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари