Съдия изпълнител, полиция и момчета по анцузи искат да спрат ТВ7

0
Извършва се обиск и опис на техниката като целта е тя да бъде иззета, което ще доведе до спирането на излъчването на една от четирите национални телевизии
Извършва се обиск и опис на техниката като целта е тя да бъде иззета, което ще доведе до спирането на излъчването на една от четирите национални телевизии Видео: БГНЕС

Частен съдия изпълнител и полиция влязоха в сградата на ТВ7. Извършва се обиск и опис на техниката като целта е тя да бъде иззета, което ще доведе до спирането на излъчването на една от четирите национални телевизии.

Рано сутринта в 6.30 часа хамали са влезли в сградата на телевизията заедно с частен съдия изпълнител.

В момента представители на Корпоративна търговска банка /КТБ/ и 6-то РПУ описват техниката и съоръженията на медията. Според журналист на сутрешния блок се правят опити да бъде откачен сървъра на телевизията, което на практика ще доведе до нейното спиране.

Репортери на медията, които са били на събития, в момента не се допускат вътре. Отвън пред сградата има полицейски джип и неколцина полицаи. От пресцентъра на МВР уточниха за БГНЕС, че полицията се намира там по искане на частния съдия изпълнител.

10 полицаи са застанали вътре в сградата и не допускат никого към помещенията на архива на телевизията. Помощник съдия изпълнител, който пожела да остане анонимен, отказа да каже по чие нареждане са влезли в сградата. Журналисти от медията твърдят, че около 30 души облечени в анцузи ходят по коридорите и помещенията.

Обискът се извършва на основание на съдебен спор. Квесторите на КТБ са поискали от СГС да бъде иззето имуществото на ТВ 7, но СГС се произнася, че това е национална медия и не може да бъде конфискувано имущество. Преди дни вече синдиците на КТБ обжалват решението на СГС и правното основание за днешната акция в медията е периодът именно на това обжалване.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари