Садист отвлякъл и измъчвал жестоко русенска проститутка

0
Садист отвлякъл и измъчвал жестоко русенска проститутка

5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, в закрит тип затворническо заведение, е присъдил Русенският районен съд за многократно осъждан рецидивист с основно образование, който отвлякъл и измъчвал проститутка, като за освобождаването й поискал откуп от сутеньора й, пише "Топ новини".

Инцидентът станал на 20 юли 2013 г. в Русе. Жената „работела“ на булевард „България“, а сутеньорът й стоял на заведение в близост, за да я наблюдава. Практиката им била, когато някой клиент се заинтересува от услугите й, да пише есемес на сводника, с когото живеела, къде ще бъде сеансът, а когато той приключи, да съобщава, че се „връща на работа“.

В средата на юли 2013 г. осъденият на първа инстаниця рецидивист, който бил от Силистра, пътувал от София за дунавския град. Той видял жрицата на любовта и се възползвал от услугите й.

Той решил обаче и да я отвлече, след което да поиска откуп от сутеньора й, за да я освободи. В изпълнение на това, взел на заем от свой братовчед лекия му автомобил „Фолксваген Пасат-2" и около 21.00 часа на 20 юли вече бил при проститутката на бул. „България“. Предложил й отново да я ангажира за секс и тя се съгласила. Пратила на сводника си есемес къде ще бъде „сеансът“. Свидетели на това станали както сутеньорът, така и „колежка“ на пострадалата. Щом се озовали до автоморгата обаче, където трябвало да бъде извършена секс-услугата, подсъдимият започнал да я бие с юмруци по главата и тялото.

Жената започнала да увещава садистът да я освободи. Той завързал здраво двете й ръце с пластмасова примка за дръжката на предната дясна врата и я накарал да легне на пода на колата под арматурното табло, след което я покрил с дреха, за да не се вижда.

Тъй като жената крещяла за помощ, похитителят опрял в главата й пистолет и заявил, че ще я убие. Така рецидивистът и жертвата му потеглили към Силистра, но по пътя престъпникът спрял, за да постави метални белезници на жертвата, преместил я на задната седалка и отново я покрил с яке.

Щом пристигнали в Силистра пред дома на рецидивиста, той предупредил отвлечената проститутка да не прави опити да привлече вниманието на хората и да не търси помощ, на което тя се подчинила заради упражнения вече тормоз.

След като обаче тя не се обадила на сводника си повече от 10 минути, колкото обикновено продължавала „работата“ й с клиент, мъжът я потърсил по телефона. Нейният джиесем се бил изключил при побоя още в Русе и сводникът правилно предположил, че жената е отвлечена. Позвънил на друг сутеньор и го помолил, чрез негова проститутка, да съобщи в полицията за изчезването на пострадалата. Предпочел този вариант, защото бил обявен за издирване от МВР. „Колежката“ изпълнила молбата и съобщила за изчезването на познатата си.

В Силистра пък, вече в апартамента на рецидивиста, той наредил на жертвата да се обади на сводника си и да му поиска 5000 лева, за да бъде освободена. По телефона тя обяснила на мъжа, какво се е случило и как може да бъде пусната на свобода. Сводникът поискал да говори лично с похитителя, на когото обяснил, че няма толкова пари. Последният обаче не се трогнал, а заявил, че при следващ разговор ще посочи къде да бъдат оставени парите, след което прекъснал разговора, изключил мобилния телефон на жертвата и го прибрал. Наредил й да изпълнява всичко, което й нарежда, като гаранция за живота и здравето на близките й.

Тя се подчинила, както заради насилието, на което станала жертва, така и заради арсенала на подсъдимия, включващ бойни и хладни оръжия и белезници.

На другия ден – 21 юли - престъпникът вързал ръцете на жертвата си за леглото и излязъл от апартамента си. На 22 юли сутринта обаче садистът взел дървена бухалка, газова горелка и тиксо, наредил на пострадалата да излезе с него от жилището му и с колата на братовчед си извел жената извън Силистра.

Там й наредил да се обади на сводника си, но той не приел обаждането, което силно ядосало закоравелия престъпник. Той отново заключил ръцете на жената с белезници, наредил й да излезе от колата, събул й чехлите и започнал да я бие по ходилата с бухалката. Заради силната болка, тя започнала да моли насилника да спре да я бие, но той извадил тиксото, залепил устата й и отново я заплашил, че ще я убие. Взел горелката, с която искал да обгори тялото на жертвата, но уредът не се възпламенил и той се отказал от този план.

Тъй като сутеньорът не отговорил на обаждането, рецидивистът решил, че се е отказал от проститутката и затова решил да я задържи за себе си. Казал й, че вече ще живеят заедно „до края на живота си”, поради което я завел на гинекологичен преглед, за да се увери, че е здрава.

Подсъдимият постоянно наблюдавал жертвата, като периодично й напомнял, че ще пострада, ако се опита по някакъв начин да сигнализира и потърси помощ. После отново я отвел в жилището си. Следващите три дни тя прекарала там, вързана и заплашвана да не се противопоставя. За да създаде впечатление, че тя е избягала от сводника си и да се спаси от намесата на полицията, подсъдимият купил нова сим-карта и накарал жената да се обади на майка си и да й каже, че е добре и сама е решила да напусне Русе, както и ако полицията я търси, да убеди органите на реда да се откажат от разследването.

То обаче вървяло с пълна сила и полицаите установили, че жената се намира в Силистра. На 26 юли била проведена съвместна операция на областните дирекции на МВР в Русе и Силистра за освобождаването на заложничката и задържане на извършителя. Той обаче усетил, че домът се наблюдава от полицаи, предупредил пострадалата да не вдига шум и й дал мобилния й телефон с новата сим-карта, за да й дава нареждания, след което излязъл. Поискал от свой приятел да изведе пострадалата от дома му и му дал ключовете си. Мъжът се съгласил, но бил заловен от чакащите отпред полицаи. Доброволно предал ключовете, служителите на реда отворили вратата и освободили жертвата, която веднага им разказала за случилото се. Извършителят също бил задържан.

Пред съда той заявил, че не бил отвлякъл жената, а тя опитала доброволно да избяга от сутеньора си, което обаче било опровергано от всички доказателства, включително и от факта, че след освобождаването си тя отново заживяла със своя сводник в продължение на половин година, когато той бил задържан за друго престъпление.

Че той пък бил загрижен за спътницата и подчинената си се доказало и от факта, че провел собствено разследване и дори продал колата си, за да плати за информация за местонахождението на жената.

Сред доказателствата за истинността на разказа на пострадалата е заключението на съдебно-медицинската експертиза, според което жената била получила комоцио, носът й бил счупен от побоите над нея, имала кръвонасядания в областта на лявото око, долната устна, гърба, лявото ходило, ръцете и охлузвания в областта на горните стави.

Присъдата може да бъде обжалвана.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари