Съдебно решение блокира достъпа до Zamunda

1
Трябва да бъдат блокирани не само основните уебстраници, но и техните огледални сайтове
Трябва да бъдат блокирани не само основните уебстраници, но и техните огледални сайтове

Трябва да бъдат блокирани не само основните уебстраници, но и техните огледални сайтове

Българската асоциация на музикалните продуценти спечели първото у нас дело за блокиране на достъпа до пиратски сайтове, съобщиха от организацията днес.

Решението, постановено на първа инстанция от Софийски градски съд на 31 май 2023 г., изисква три интернет доставчика в България да предприемат действия по преустановяване и блокиране на достъпа на своите абонати до уебстраниците, в които са достъпни онлайн платформите за споделяне на файлове ThePirateBay и Zamunda. В съобщението не се посочва кои са трите интернет доставчика.

Трябва да бъдат блокирани не само основните уебстраници, но и техните огледални сайтове (proxy), включително и такива, които не са изрично посочени в съдебното решение. Делото е заведено от БАМП през 2020 г., както от името на нейните членове, така и от името на големи звукозаписни компании, членуващи в IFPI.

"България се присъединява към 20 държави по света, които вече са блокирали The Pirate Bay, включително 13 държави в ЕС. Zamunda, местен BitTorrent сайт, досега не е блокиран в други страни, тъй като България представлява 80% от трафика към него. Това решение ще има безспорно ключово влияние върху ограничаването на пиратството в страната ни занапред", коментират от организацията.

„Приветстваме решението на Софийския градски съд, с което се отбелязва сериозен напредък в борбата на звукозаписната музикална индустрия срещу онлайн музикалното пиратство. За първи път в България се произнася съдебно решение за блокиране на достъп до пиратски уебсайтове и считаме този прецедент за важна стъпка в правилната посока“, коментира Петя Точарова.

Въпреки редица опити да бъдат затворени, а също и вътрешни междуособици, популярните пиратски сайтове продължават да съществуват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    ...
    В момента тегля от замунда.нет никакви спънки. Нашият съд отново стана на маймуна.
  • 4
    3
    Еееенчи
    Енчи няя пък да си купя на Есил Дюран новия диск. Сори. И спотифая ми е кракнат
  • 2
    2
    Евроатлант Шенгенов
    Ужас! Преди време, по времето на комунизма хората са бягали на Запад, заради свободата и демокрацията. Е да ама сега западната свобода и демокрация са отдавна мъртви. Бяха убити от евро-джендърските педали-бюрократи. Тоя скапан евро-?ейски съюз се е превърнал в един тоталитарен конц-лагер. Заприличал е на късния СССР - населението превърнато в крепостни-селяни с чатал на вратовете им... нито свобода, нито демокрация... само контрол, тоталитарно управление и диктатура... Тираничните евро-?ейски управници започнаха целенасочено да си избиват населението с отровни инжекции... вече даже не се и крият... На несъгласните с тираничната власт им се запорират банковите сметки, имотите... и без пари ще бъдат уморени от глад и жажда Сега и свободния достъп до интернет искат да цензурират... Един съвет до хората с пари - докато все още не е късно бягайте някъде надалеч... в Бали, в Панама, или в други по-отдалечени/изостанали страни, където световните кукловоди и сатанисти все още не контролират, и където ве още има свобода... защото в този скапан евро-?ейски съюз се върви към робство и тотално подчинение...
  • 8
    1
    жоро
    А дали има и процент качващи българска музика ? Защото има тв канали откъдето можеш да слушаш и сваляш но иди и разправяй на идиотите продуценти . На времето забраниха и RARbg и какво , хората си прехвърлиха сървърите си в нормални страни и чрез VPN пак си посещаваме любимите си сайтове .Така че както казва наш Кокорча , продуцентите-мошенници да го духат супата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари