Съдебната реформа трябва да започне от прокуратурата

0
Бойко Атанасов: Ще има и друга кандидатура за главен прокурор
Бойко Атанасов: Ще има и друга кандидатура за главен прокурор Видео: bTV

Номадството на едни магистратити не създава усещането за тяхната успешност.

Съдебната реформа трябва да започне от прокуратурата - тя е монополизирана и концентрирана, както е в Конституцията. Трябва да има разделение на властите им. Това заяви Бойко Атанасов, гражданска кандидатура за главен прокурор, в студиото на bTV.

Според него изборът не е предизвестен. Процедурата е стартирала. Вече имаме един кандидат - Иван Гешев, но може на сцената да излязат нови лица.

По думите му ВСС не бива да си заравя главата в пясъка и трябва да мотивира всяко свое решение. Не трябва да бъдат отхвърлени и неглижирани въпросите на гражданите и да се дадат ясни отговор на гражданите.

Номадството на едни магистратити не създава усещането за тяхната успешност. Не мога да коментирам по друг начин Иван Гешев - атестатите са присъдите, а реалността сочи, че специализираната престъпност не работи така, че да обвинява в съда, а по-скоро е склонна да сключва споразумение с престъпниците, коментира Бойко Атанасов.

На въпрос дали му се влизала в кална битка, както квалифицира състезанието за главен прокурор самият Иван Гешев, Атанасов бе лаконичен: За мен бяха употребени какви ли не компромати. Аз отговорих на предизвикателството да изкажа мнение какъв трябва да бъде главния прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари