Съдебната медицина в Бургас е пълна с тела на бежанци

0
„Проблемът е, че в бургаската съдебна медицина има прекалено много тела на покойници и най-вече на бежанци, станаха днес девет. Основно са починали вследствие на измръзване или от сърдечна недостатъчност”, заяви д-р Милева
„Проблемът е, че в бургаската съдебна медицина има прекалено много тела на покойници и най-вече на бежанци, станаха днес девет. Основно са починали вследствие на измръзване или от сърдечна недостатъчност”, заяви д-р Милева Снимка: БГНЕС

Отделението по Съдебна медицина в Бургас може да затвори, ако не се намери решение на проблема с телата на бежанците с неустановена самоличност

За това алармира единственият съдебен лекар за Бургас и за Ямбол Галина Милева, съобщава БГНЕС.

„Проблемът е, че в бургаската съдебна медицина има прекалено много тела на покойници и най-вече на бежанци, станаха днес девет. Основно са починали вследствие на измръзване или от сърдечна недостатъчност”, това каза пред БГНЕС д-р Милева.

По думите ѝ хладилниците в бургаската морга са общо девет и в момента не достигат.

„Хладилниците са адски недостатъчни, вътре телата са по два броя, нямаме вече никакво място за повече починали. При тази ситуация нямам вариант да приемам повече, а бежанците непрекъснато се увеличават, непрекъснато минават границата. Ето преди малко имаше представител на алжирското посолство, разпознаха един от тях без документи”, обясни съдебният лекар.

В отделението по Съдебна медицина работи един съдебен лекар и един специализант.

„При тази ситуация има и друг вариант - всички ги пускам в отпуск и затварям отделението! Настояваме прокуратурата с делата, които са приключили или почти приключили да се издадат постановления за служебни погребения”, казва съдебният лекар.

От прокуратурата в Бургас свикват спешно заседание на всички прокурори от областта. Ще се направи анализ на приключилите дела и ще се вземе решение за починалите бежанци, които не могат да бъдат идентифицирани да се издават постановления за служебни погребения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Ама, госпожо, имате си закон, наредби, процедури, защо занимаваш цял народ, ти какъв директор си, питай чистачката какво да правиш, бактън от некадърни парашутисти на директорски места !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари