Съдбата на малката Мартина обедини хората от Пирин до Дунав

0
Зовът за помощ се понесе в цяла България
Зовът за помощ се понесе в цяла България

Съдбата на Мартина и нейните родители се променя за секунди, когато тригодишното момиченце поглъща желатинова капсула, която попада в трахеята.

Състоянието ѝ е стабилизирано за кратко, след което Марти изпада в кома. Първата надежда за спасяването ѝ е в турска клиника, а за родителите това е първият сблъсък с финансовия еквивалент на битката за живот. За няколко дни Мартина се превръща в детето на Банско и всеки ден е осмислен с благотворителни инициативи, а всеки човек става част от организацията на благотворителния базар, благотворителния футболен турнир, благотворителната филмова прожекция, концерти или продажба на ръчно изработени картички.

Събраните пари са изпратени в Турция, но лекарите не дават големи шансове на детето и препоръчват на родителите да изпратят Марти в най-добрата клиника в Израел. Хората в града решават да направят DMS кампания, която също е успешна. Всеки ден майката на Мартина дава информация за състоянието ѝи споделя благодарността си към всички, подкрепили семейството и станали част от живота му, предава БНР.

Повече от три месеца молитвите за оздравяването на Мартина започват преди изгрева на слънцето в Банско, а зовът за помощ на Пирин се понася към Дунава, където на 468 километра, в Русе, 23-годишният Теодор Цветков хвърля в ледените води на езерото Липник, за да помогне Мартина.

Той е научил за случая от социалните мрежи. Теодор не за пръв път плува в ледени води. Скачал е за кръста на Йордановден.

 На скока в езерото присъстваха близо 100 русенци, които го подкрепиха и дариха общо 3179 лева за Мартина, въпреки че не я познават, тъй като вярват, че децата на България са общи, а трагедията може да сполети всеки.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари