Съдът в Русе остави в ареста един от обвиняемите за убийството на Ери Пехливанян

3
Според съдията има опасност, ако Гарабед Веринян не е в ареста, да се укрие или да извърши престъпление.
Според съдията има опасност, ако Гарабед Веринян не е в ареста, да се укрие или да извърши престъпление. Видео: NOVA

Окръжният съд в Русе не уважи искането на Гарабед Веринян да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение

Окръжният съд в Русе не уважи искането на Гарабед Веринян - един от обвиняемите за убийството на Еранухи Пехливанян, да излезе от ареста и да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение "домашен арест", предаде БТА.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари тази година в крайдунавския град и убита. На 14 януари, в полицията постъпва сигнал за изчезването ѝ от близките ѝ. По време на разследването полицията арестува на 17 януари 49-годишния Гарабед Веринян и 55-годишния Михаил Михов.

На двамата са повдигнати три обвинения - за отвличане, за грабеж на сумата от 65 000 в левове и в евро, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Тъй като съдията не допусна журналисти в залата по време на същинската част от заседанието, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни пред медиите, че мотивът за искането на по-лека мярка е твърдение на защитата, че Гарабед Веринян не е участвал пряко в извършването на най-тежките престъпления - в убийството и в грабежа.

Определението на съда бе прочетено в присъствието на журналисти. Според съдията има опасност, ако Гарабед Веринян не е в ареста, да се укрие или да извърши престъпление.

Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд. Адвокатът на Веринян заяви, че ще го обжалва. Прокурор Георгиев коментира, че разследването се провежда ритмично, че са събрани голям обем от доказателства, като досъдебното производство е във финалната си фаза.

"Необходими са ни още няколко месеца, за да приемем и последните експертизи, които сме назначили", каза окръжният прокурор на Русе.

Припомняме, че жестокото убийство стана през януари.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Чичо
    А дали е виновен, или е изкупителна жертва? Много баламски изглежда това убийство.
  • 3
    2
    askljfhas
    toq baipas prili4a na ubiec
  • 12
    1
    Ку-клус-клан
    Този симпатяга с белезниците, на снимката, защо не е увиснал на бесилото вече? Дайте му връзките на обувките, че да се самоубеси смелчагата-УБИЕЦ. Може и да му помогнете, с дърпане надолу да опъне въжето.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари