Съдът в Хага ще гледа делото срещу Русия на 16 март

2
Жалбата е подадена от Киев
Жалбата е подадена от Киев Снимка: Wikipedia

Жалбата е подадена от Киев

Международният съд в Хага ще обяви решението си по искането на Украйна срещу Русия на 16 март. Жалбата е подадена от Киев с искане за въвеждане на временни мерки срещу Русия за „геноцид” на рускоговорящите. Това съобщиха от пресслужбата на съда, пише „Европейска правда”, цитирана от БГНЕС.

Съдът ще вземе решението си в сряда в 16:00 часа местно време. Поради пандемията от COVID-19 ще присъстват само членове на съда и представители на държавите - страни по делото.

Украйна поиска от съда да разпореди на Руската федерация незабавно да спре военните операции, започнали на 24 февруари 2022 г., чиито претекст е „предотвратяване и наказание“ на предполагаемия геноцид в Луганска и Донецка области на Украйна.

Русия вече заяви, че няма да се яви в съда в Хага, но този отказ не спира изслушванията по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари