Съдът в Добрич остави в ареста задържан за притежание на дрога

0
Магистратите потвърдиха взетата спрямо обвиняемия най-тежка мярка за неотклонение
Магистратите потвърдиха взетата спрямо обвиняемия най-тежка мярка за неотклонение

Магистратите потвърдиха взетата спрямо обвиняемия най-тежка мярка за неотклонение

Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди определение на Добричкия районен съд, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Е.К, привлечен в качеството на обвиняем по бързо производство за това, че на 16 май 2024 г., в Добрич, е държал високорисково наркотично вещество – амфетамин с бруто тегло около 1.09 грама, съобщават от съда.

Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните, намери, че искането за изменение на мярката за неотклонение в друга по-лека е неоснователно.

Престъплението, за което лицето е привлечено в качеството обвиняем, се характеризира с висока степен на обществена опасност и е наказуемо с лишаване от свобода, посочва в определението си съдът. Според съдебния състав събраните по делото материали водят до извод за обвинение с достатъчна степен на вероятност. Налице е обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към предявеното му обвинение, което е било и основанието на органите на досъдебното производство да го привлекат в качеството на обвиняем.

Имайки предвид лошите характеристични данни и съдебното минало на обвиняемия, който е осъждан многократно за различни по вид престъпления, въззивният състав приема, че е налице реална опасност той да извърши и друго престъпление. Тежестта на предвиденото наказание пък обосновава наличието и на реална опасност от укриване на обвиняемия с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия, отбелязва втората съдебна инстанция.

Посоченото мотивира Окръжния съд да потвърди взетата спрямо обвиняемия най-тежка мярка за неотклонение.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари