Съдът спря вписването на Борислав Михайлов като президент на БФС

0
Решението на съда идва след жалба на три футболни клуба
Решението на съда идва след жалба на три футболни клуба Снимка: БГНЕС / Архив

 

Софийският градски съд е спрял вписването на решенията от Конгреса на Българския футболен съюз (БФС), който се проведе през октомври

 За това съобщи в страницата си във Фейсбук Димитър Бербатов, който беше конкурент на Борислав Михайлов за поста президент на федерацията.

Решението на съда идва след жалба на три футболни клуба. Малко след като беше обявена победата на Михайлов, от екипа на Бербатов обявиха, че ще бъдат заведени дела заради „серия нередности“ и „нелегитимен резултат от гласуванията“. Досега от БФС казваха, че твърденията на Бербатов са „лъжи и инсинуации“, информира Свободна Европа. 

„Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Три футболни клуба - ФК "Балкан Варвара”, ФК "Венци” и ФК "Русокастро”, обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса“, написа Бербатов.

Засега от БФС не са излезли с позиция по темата

На 12 октомври Борислав Михайлов беше обявен за победител в изборите за нов президент на БФС, след като получи 241 гласа срещу 230, получени от Бербатов. При регистрирани в залата общо 483 клуба бяха отчетени 480 гласа, от които една бюлетина беше отчетена като недействителна. Според екипа на Бербатов не беше спазено правилото за необходими половината плюс един гласове, което е единственото условие за избягване на репортаж.

„Има стенограма, самият водещ каза, че за да победи кандидатът му трябват 242 гласа. Може да съжаляваме единствено, че правилата отново се извъртях“, каза тогава Бербатов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари