Съдът решава дали делото срещу Бобокови ще тръгне по същество

0
Разследването срещу братята Бобокови и останалите подсъдими започна през май 2020 година
Разследването срещу братята Бобокови и останалите подсъдими започна през май 2020 година Снимка: БГНЕС

Разследването срещу братята Бобокови и останалите подсъдими започна през май 2020 година

Във вторник ще стане ясно ще тръгне ли по същество процесът срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още трима други.

Всички те са подсъдими за внос и преработка на опасни отпадъци, престъпления по служба и данъчни престъпления, предава БГНЕС.

Това е второ разпоредително заседание по делото, след като през декември 2021 година спецсъдът върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на съществени процесуални нарушения. След като специализираното правосъдие беше закрито, делото беше пратено по компетентност на Софийския градски съд.

Според защитниците на подсъдимите, процесуалните нарушения все още не са отстранени и това пречи на ефективна защита на клиентите им. Четиримата представители на държавното обвинение настояха съдът да даде ход по същество на съдебното следствие.

Разследването срещу братята Бобокови и останалите подсъдими започна през май 2020 година. По делото са разпитани над 200 свидетели и 28 вещи лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    daskal
    Защо за ключовия свидетел по делото, който накисна Бобокови - Васил Богданов, нещо се мълчи. Намериха го много съмнително мъртъв в Костенец. Докъде стигна разследването там?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари