Съдът решава дали да освободи от ареста Петър Харалампиев

0
Едва седем месеца след задържането му бившия председател на ДАБЧ за първи път поиска мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека
Едва седем месеца след задържането му бившия председател на ДАБЧ за първи път поиска мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека Снимка: БГНЕС

Съдът решава дали да освободи от ареста бившия председател на ДАБЧ Петър Харалампиев.

Едва седем месеца след задържането му Харалампиев за първи път поиска мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека.

Според защитата му няма основание Харалампиев да продължава да е в ареста, тъй като наближава срокът за максималното му задържане преди делото да бъде внесено в съда. Освен това адвокатите изтъкнаха чистото му съдебно минало, семейния му статус, наличието на постоянен адрес, както и липсата на предпоставки той да се укрие или да повлияе на разследването.

Прокуратурата настоява Харалампиев да остане в ареста. 

Той беше задържан в края на октомври миналата година. При спецакцията в агенцията тогава бяха задържани над 20 души, от които с обвинения по-късно се оказаха само четирима- председателят Харалампиев, главният секретар Красимир Томов и още двама души, които за разлика от Харалампиев и Томов са на свобода с по-леки мерки за неотклонение. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари