Съдът потвърди санкция от 3000 лева на "Монтюпе"

0
Дружеството е глобено за нерегламентирано проветряване
Дружеството е глобено за нерегламентирано проветряване Видео: КИС 13

Районният съд в Русе потвърди санкция от 3000 лева на "Монтюпе".

Тя е наложена с наказателно постановление на директора на Регионалната екоинспекция от 18 декември миналата година за нерегламентирано проветряване на едно от халетата в предприятието.

По време на проверка, служители на РИОСВ установили, че не е било изпълнено задължителното предписание – всички външни транспортни врати на производствено хале 3 на завода да се поддържат постоянно затворени, като отварянето им да се допуска само в случай на  товаро-разтоварни  дейности, припомня Кис 13.

Срещу дружеството е бил съставен акт за установяване на административно нарушение, а впоследствие било издадено и наказателно постановление. В жалбата на дружеството се настоява то да бъде отменено поради несъответствие с материалния закон и допуснато съществено нарушение на процесуалните правила.

Според съда обаче няма предпоставки за отмяната му на това основание. От събраните по делото доказателства съдът намира, че правилно е ангажирана административно-наказателната отговорност на дружеството и справедливо е определен размерът на наложената санкция от 3000 лева.

Решението може да се обжалва пред Административния съд в законоустановения срок.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари