Съдът отстрани от длъжност един от обвинените за подкуп полицаи от Сливо поле

0
41-годишният Емил Моллов, който е обвиняем за девет подкупа за периода август - октомври 2020 г.
41-годишният Емил Моллов, който е обвиняем за девет подкупа за периода август - октомври 2020 г. Снимка: Dunavmost, архив

Окръжен съд – Русе отстрани от длъжност един от тримата полицаи от Сливо поле, задържани за взимане на подкуп

 41-годишният Емил Моллов, който е обвиняем за девет подкупа за периода август - октомври 2020 г., бе младши автоконтрольор в група „Охранителна полиция“ в РУ МВР – Сливо поле при ОД МВР – Русе, информира Русе Медиа

Съдът се е произнесъл след мотивирано искане от Окръжна прокуратура – Русе. В съдебното заседание обвиняемият и неговият защитник помолиха съда да наложи тази мярка за процесуална принуда, за да не се появяват каквито и да било съмнения за пречки в разследването на делото от страна на обвиняемото лице.

Окръжният съд, като разгледа делото, прецени, че са налице всички предпоставки на закона за отстраняването на обвиняемия от заеманата длъжност. Доказателствата обосновават в достатъчна степен предположението, че служебното положение на Емил Моллов и заеманата от него длъжност – „младши автоконтрольор“ в група „Охранителна полиция“ в РУ МВР – Сливо поле, би създало пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Допълнително обстоятелство е фактът, че мярката за неотклонение „задържане под стража“ е била изменена в „парична гаранция“ в размер на 6000лв. с постановление на прокуратурата от 14.04.2021 г. Така съществува реална възможност Емил Моллов да повлияе неправомерно на свидетели по делото, включително чрез достъп до служебни помещения и информационни системи да осуети събирането на доказателства, независимо от това, че временно е освободен от работа със Заповед на Директора на ОД МВР Русе.

Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук