Съдът отряза и „А1 България“ за по-високите такси

2
Това обяви министърът на икономиката
Това обяви министърът на икономиката Снимка: Евгени Гаврилов / в.Дума

Това обяви министърът на икономиката

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на „А1 България“ срещу заповедта, инициирана от нея и екипа на Министерството на икономиката и индустрията, с която е забранено на търговеца да използва нелоялна търговска практика, а именно: да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори, съобщиха от Министерството на икономиката.

Според мотивите на жалбоподателя, не са налице достатъчно мотиви от страна на КЗП за допускане на предварително изпълнение на заповедта, поради „накърняване на обществен и държавен интерес“. Министър Нинова отново заяви, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и тя ще отстоява докрай позицията си в тяхна защита.

Жалбата на „А1 България“ остава без уважение и дава възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седем дневен срок.

Припомняме, че във вторник Административен съд София-град отхвърли и жалбата на „Теленор България“ срещу заповедта на министъра. С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. А предварителното изпълнение на заповедта остава в сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    до 2
    Държавата да се занимава с това, за което и плащаме с данъците си. По твоята логика тя трябва да направи и държавна рафинерия и държавни бензиностанции, да върне ТКЗС-тата , че да не ни се налага да внасяме домати и да не продължавам, че списъкът е дълъг, а ти вече си разбрал колко е тъпа идеята ти. Държавата да създава ред във всяка сфера, в това число и в телекомуникациите, да не позволява картелно високи цени.
  • 1
    2
    Истината
    А защо държавата не направи/ възстанови/ един държавен мобилен оператор, който да предлага и обикновени услуги, и всички технически новости? Така алчната печалба няма да е водеща, абонатите, които ползват услугите само за телефон, няма излишно да плащат за интернет, който не ползват, но сега в плановете задължително го има, няма да има и разни джи 5,6 и т.н.
  • 3
    1
    Запознат
    Няма да индексират, а ще предложат нови (естествено по-скъпи) планове, едните с най-бързия, другите с най-пъргавия, третите с най-скоростния по отношение ъплоуд интернет. Да бе, но значителна част от "пенЦионерите" имат апарати с бутони и не желаят да се обучават на Вайбър, Уатсап и други подобни. Интересно ще бъде да се извади сумарна статистика - включени във всички договори мегабайти и реално използвани. И каква част от хората реално не са ползвали и един мегабайт?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари