Съдът остави за постоянно в ареста шефката на ТЕЛК - Ловеч

0
Д-р Донка Минкова потвърди, че е освидетелствана от ТЕЛК и има 95% инвалидност
Д-р Донка Минкова потвърди, че е освидетелствана от ТЕЛК и има 95% инвалидност

Председателят на ТЕЛК – Ловеч д-р Донка Минкова остава за постоянно в ареста, постанови Ловешкият окръжен съд след продължително заседание.

Адвокатът на лекарката Стефан Гецов поиска отвод на съдебния състав, тъй като от ареста й вчера тя била обект на медиен интерес, без да е призната за виновна, а това можело да повлияе на докладчика по делото.

Заседанието бе прекъснато по искане на защитата, за да може д-р Минкова да се запознае с материалите на обвинението. След подновяването му адвокатът представи множество експертизи, според които шефката на ТЕЛК има различни заболявания. Той поиска назначаване на съдебномедицинска експертиза, която да даде заключение може ли арестът да осигури на докторката условия и храна, отговарящи на влошеното й здравословно състояние. Самата д-р Донка Минкова потвърди в отговор на журналистически въпрос, че е освидетелствана от ТЕЛК и има 95% инвалидност.

Съдът обаче отхвърли като неоснователно искането за съдебномедицинска експертиза и даде ход на делото. От думите на наблюдаващия прокурор Димитър Димитров стана ясно, че при претърсване в жилището на шефката на лекарската комисия е намерена значителна сума пари и три папки с медицински документи с по 500 лв. във всяка от тях. Той настоя съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение не защото обвиняемата може да се укрие, а за да не въздейства на засегнати по делото.

В момента се разглежда мярката на другия обвиняем – посредника Валентин Румянов от луковитското село Дерманци.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари