Съдът оправда Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

0
Той беше заплашен от 12 години затвор
Той беше заплашен от 12 години затвор Снимка: БТА

Той беше заплашен от 12 години затвор

Съдът призна Йоан Матев за невинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина София на 2-ри юни 2015-а година. Присъдата е взета с три на два гласа и беше произнесена от Руси Алексиев - председател на съдебния състав, предаде NOVA.  

Според съдебния състав е безспорно доказано, макар и с косвени доказателства, че подсъдимия Йоан Матев е лицето, което е заснето на камерите, което е присъствало на местопрестъплението и се е оттеглило от него. Мнозинството от състава обаче счита, че няма доказателства, че именно Матев е държал ножа и е умъртвил Георги Игнатов.

За първи път Матев говори за престъплението преди да започнат пледоариите по делото във вторник. Пред съда той каза, че не е извършил това, в което го обвиняват и че е разбрал за убийството от медиите и социалните мрежи. Деянието е квалифицирано като извършено „по особено мъчителен начин”.

По време на престъплението, обвиняемият е бил непълнолетен, затова максималното наказание, което можеше да получи бе 12 години затвор. Родителите на Георги пък поискаха 400 000 лева кръвнина. Присъдата на Матев може да се обжалва в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари