Съдът масово отменя актовете на КАТ

0
Повече от половината обжалвани падат
Повече от половината обжалвани падат

Съдилищата масово отменят актовете на КАТ за пътни нарушения.

Това е установила проверка на Върховната административна прокуратура (ВАП). Повече от половината обжалвани в съда актове се отменят, съобщиха от държавното обвинение.

Друга установена нередност е, че в голяма част от случаите МВР прекратява преписките за установени нарушения без изобщо да посочи мотиви. "През 2015 г., като цяло е намалял броя на съставените актове за установяване на административни нарушения и електронни фишове в сравнение с 2014 г. и 2013 г., като са налице структури на МВР, в които намалението е в пъти, както и са налице такива, при които се наблюдава увеличаване на съставените", пише в изводите на прокуратурата. Заради резултатите от проверката ВАП е направила препоръки към МВР да се активизира пътният контрол.

С последните промени в Закона за движение по пътищата от КАТ поискаха да им се разреши да пишат фишове вместо актове за всички нарушения, за които не се предвижда отнемане на книжката. Така от пътната полиция се надяват да избегнат тежките процедури по връчване и събиране на глобите.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари