Събрахме парите, но Ани почина!

0
Сдружение "Еквалибриум" успя да закупи кислороднен концентратор с пари от дарения, но е било късно за спасението на Ани
Сдружение "Еквалибриум" успя да закупи кислороднен концентратор с пари от дарения, но е било късно за спасението на Ани Снимка: Сдружение "Еквалибриум"

Вестник "Бряг" публикува следното обръщение:

"Скъпи, приятели, партньори и съмишленици, благодарим за човешката ви съпричастност и невероятна отзивчивост към съдбата на бебета с тежки заболявания и неблагоприятни прогнози, нуждаещи се от постоянни медицински грижи, но и от любовта и прегръдката на близките си.

Благодарение на Вас е закупен кислородния концентратор, необходим за периодично подаване на кислород на деца със затруднения в дишането.

В нашия Център от семеен тип се отглеждат шест такива деца, които преминават през кризи на дихателна недостатъчност

За съжаление малката Ани, която стана причина за тази дарителска акция, не можа да бъде преведена в нашия център, тъй като състоянието й рязко се влоши и тя почина в интензивно отделение на русенската болница.

Благодарим за невероятните усилия, които положиха педиатрите от детско отделение и лекарите от интензивен сектор на МБАЛ Русе. Заедно с тях подкрепихме семейството в този труден момент и те бяха с Ани до последно!

Събраните средства осигуриха кислородния концентратор на стойност 1600 лв. и еднократна смяна на филтрите, които са по 900 лв. Той е жизнено необходим за деца, нуждаещи се от постоянна медицинска грижа в среда близка до семейната, където родителите им могат да бъдат с тях, когато и колкото искат.

Малката Ани и вие помогнахте на много други деца, които се нуждаят или ще се нуждаят от периодичното подаване на кислород, за да не може липсата на такова оборудване в центрове като нашия да е причина да се настаняват в специализирани институции (Домове за медико социални грижи), далеч от семействата си.

Сумата, която се събра, благодарение на всички Вас, надвишава цената на оборудването и молим за вашето съгласие да използваме тези средства за закупуването на специални храни и добавки, които ще укрепят здравето на децата и ще позволят медицински интервенции, отлагани досега поради крехката им физика.

Молим да препратите това съобщение на всички, до които изпратихте първоначалния ни  призив за подкрепа като обратна връзка.

Отново искаме да изкажем искрените си благодарности и възхищението ни от скоростта, с която толкова много хора от Русе, страната и чужбина реагираха щедро за едно непознато дете – благодарим Ви за доверието!"

Сдружение "Еквалибриум"

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари