Събират пари за лечение на сляпа абитуриентка

0
Да върнем светлината на Мина
Да върнем светлината на Мина

С 3D кино в Петрич през месец април ще се събират финансови средства за лечението на 18-годишното сляпо момиче Мина Опренова, която ще е абитуриентка в Професионалната гимназия по икономика и туризъм.

Прожекциите ще бъдат в малкия салон на Народно читалище "Братя Миладинови - 1914" от тази събота  до 27 април. Филми ще се въртят и в някои от почивните дни - на 20, 21 и 25 април. По няколко прожекции ще има ежедневно, като програмата ще бъде оповестявана предварително. Фирмата, която организира прожекциите, ще се включи и в благотворителната акция за Мина Опренова от Петрич, като ще дари част от приходите си за операцията на очите, от която момичето се нуждае. Поканата към фирмата за прожекция на кино на 3D е на община Петрич.

В целия град има поставени кутии за дарения в подкрепа на каузата за девойката, която е със 100% слепота.

"Да върнем светлината на Мина", това е мотото на участниците в благотворителната акция. Девойката се нуждае от операция за поставяне на импланти, чиято стойност е 12 000 евро.

След получен конюнктивит, Мина прави силно възпаление на очите и образува тежка кератопатия. Нуждае се от операция на двата клепача и двете очи, за да не достигне възпалението до мозъка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари