Съби Събев: Оценките на президента не съвпадат с оценките, давани от Пакта

2
Президентът е стратегически неадекватен, проявява стратегическа неграмотност, обясни генералът от резерва
Президентът е стратегически неадекватен, проявява стратегическа неграмотност, обясни генералът от резерва Видео: NOVA

Президентът е стратегически неадекватен, проявява стратегическа неграмотност, обясни генералът от резерва

"България има какво да предостави като военна помощ на Украйна, въпрос на политическа воля е". Това заяви генералът от резерва Съби Събев, предава NOVA.

"България, не е проблем да изпратим 30-31 танка (това е танков батаньон), самоходни артилерийски системи, боксируеми оръдия 152 мм – 150 броя, реактивни системи за залпов огън „Град” над 150 броя, МТЛБ-та, средства за ПВО. Имаме един комплекс С-200, който е с най-голям обхват. Той е технологично остарял, но ако Украйна предяви интерес, може да ѝ се предостави, а да запазим за нас С-300”, уточни първият национален военен представител на България в НАТО.

Ако предоставим своето въоръжение, може да очакваме то да бъде компенсирано до около 50% от дадената на Украйна отбранителна помощ.

Според него служебното правителство е трябвало да приеме подобна оферта и определи като погрешна позицията да не се предоставя военна помощ на Украйна.

Президентът е стратегически неадекватен, проявява стратегическа неграмотност. Оценките му не съвпадат с оценките, давани от Пакта”, обясни ген. Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Дгд
    генералът от резерва да си стои резерва и да не се изказва непотготвен
  • 7
    2
    може съби,
    към танковия баталион и една рода пехота от вашия атлантически клуб. може ти да я командваш, може ленче-кремче, а може и сулейман паси!
  • 7
    1
    Аве, ей,
    Съби, оти не ти ЕПМ? Да ви сЕра на новоизлюпените „€вроатлантици“ – станахте пó католици и от Папата! А „пакта“ си го наври в задника, продажно мръсно лайно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари