Събарят "палатите" на телефонните измамници, върнати от Румъния

4
Няма обвинение за ръководене на престъпна група, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева
Няма обвинение за ръководене на престъпна група, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева Снимка: МВР

"Ако при проверката на жилищата на ало-измамниците от Горна Оряховица не бъдат предоставени одобрени строителни книжа, незаконните строежи ще бъдат премахнати".

Това каза говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева по време на брифинг по повод предаването от румънските на българските власти на задържаните там телефонни измамници, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Милева обясни, че в 12.00 часа на ГКПП Дунав мост румънските власти са предали петима души на възраст от 24 до 36 години. Те бяха обявени за международно издирване в Шенгенската информационна система на 18 април т.г. на основание на издадени от Специализираната прокуратура Европейски заповеди за арест, за участие в организирана престъпна група за телефонни измами. Те са задържани от румънската полиция същия ден в рамките на проведената под надзора на прокуратурата операция.

В хода на досъдебното производство на ДНСК е назначена проверка от наблюдаващия прокурор, в която са извършени проверки на място и по документи на строежите и жилищата, които обитават обвиняемите лица. Към настоящия момент проверката все още не е приключила, но е установено, че не са представени одобрени строителни книжа. Ако до приключване на проверката не бъдат предоставени такива книжа, ще бъдат издадени съответните констативни актове и ще бъдат премахнати незаконните строежи“, обясни Милева.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари