Събарят красива къща, изгоряла в центъра на Русе

4
От постройката са останали само фасадни стени, които са опасни поради възможността да се срутя
От постройката са останали само фасадни стени, които са опасни поради възможността да се срутя Снимка: Русе Медиа

Събарят държавния имот, намиращ се на пл. „д-р Мустаков“ до Еврейския културен дом „Шалом“ в Русе, който бе напълно унищожен от пожар през декември 2020 г.

От постройката са останали само фасадни стени, които са опасни поради възможността да се срутят, информира Русе Медиа. След огледи на комисии и експерти е преценено, че най-разумният вариант да се разруши нестабилната конструкции. Със заповед на кмета е осигурен достъп за хора и тежки машини, които в периода 9-12 март 2021 г. да могат да извършат дейностите по събарянето. Заради това в този период паркирането по улицата на Американското пазарче не е разрешено.

Едноетажната сграда с приземни помещения, стопанисвана от Областна администрация в центъра на града, бе използвана години наред като за склад на вещи. Тъй като е построена на терен, който вътрешен двор на кооперация, съсобственици се оказват и голяма част от хората от близкия блок.

След като се разчисти теренът, вариантите пред многобройните собственици са или да се разберат с областна администрация за съвместно изграждане на нов обект, или живущите в блока да изкупят дела на държавата и впоследствие да разполагат с него за бъдещи инвестиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари