Събарят емблематичната за Русе стъклена будка

1
Събарят емблематичната за Русе стъклена будка
Снимка: БГНЕС

Копието на емблематичната за Русе Стъклена будка, която е била една от забележителностите на града преди години, ще бъде премахнато. Това става, след като спирките на градския транспорт бяха дадени на концесия и договорът на старите наематели бе прекратен, пише "Дир".

Нежеланието на собственика на Стъклената будка-2 да я премахне предизвика напрежение и се наложи комисията от общински служители, която днес бе на място, да бъде придружена от общински охранители и полиция.

Комисията трябваше да извърши приемо-предаване на обекта, за който от 1997 г. се водят спорове между общината и собственика му. От местната администрация са предложили последно три варианта за преместване на копието на Стъклена будка, но те не са били приети. В крайна сметка компромисно бе дадена още една седмица, за да се премахне доброволно проблемното съоръжение.

Досегашният собственик е помолил за временна отсрочка от няколко дни, за да може да организира счетоводството си, да информира доставчиците си и да се направи съответната ревизия, за да се намалят загубите му до минимум.

Предстои до средата на следващата седмица доброволно да спре тока и водата си, като премахне със собствени средства проблемната конструкция, която, както той подчерта, години наред е изхранвала семейството му.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари