Събарят бившия Родилен дом в Русе

16
Събарянето трябва да приключи в рамките на три месеца
Събарянето трябва да приключи в рамките на три месеца

Събарянето трябва да приключи в рамките на три месеца

От вчера са започнали подготвителните дейности по разрушаване и премахване на сградата на бившия Родилен дом в Русе. Появилата се информация, че четириетажната конструкция ще бъде съборена чрез взривни дейности не отговаря на истината, заяви представителят на фирмата изпълнител, цитиран от Русе Медиа.

Оттам обясниха, че сградата е строена през 40-те и 50-те години на 20 век и навсякъде е на основата на колони и трегери, като няма излети плочи, а само направени от измазани тухли. Тя не отговаря на никакви стандарти и безопасност, затова не може да се ремонтира, а трябва да се събори, казаха изпълнителите. Колкото до вътрешността, всичко отдавна е опразнено или разграбено.

Събарянето ще се извърши отгоре надолу, като се започне от единия край с техника тип “хидравлична щипка“. То ще започне през следващата седмица, като в момента се разчиства теренът и се подготвя оросителна система заради замърсяването с прах, което се получава при подобни дейности.

Обектът е ограден и обозначен навсякъде с табели, а в периметъра не трябва да има автомобили, за да не пречат на работата. Събарянето трябва да приключи в рамките на три месеца.

Бившият Родилен дом бе продаден от собственика си УМБАЛ „Канев“ - Русе след години неуспешни опити. Сградата бе закупена от пазарджишката фирма „Евробилдинг 3000“ за малко над 2 млн. лв. без ДДС. Официално за момента новият собственик се въздържа да обяви какво ще има на освободения парцел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    42
    Сафи
    Ще има болница "Сърце и мозък"
  • -3
    41
    Chichi
    Ко ривети не руселски селяни
  • -7
    40
    Ддр
    Най-сетне !!! Сградата е соц.боклук и е развъдник на хлебарки кажи-речи от самото си създаване !!! И аз, и детето ми сме родени в тази мизерия, да я събарят !!! Вече има модерен и чист Родилен дом за майки и деца !!!
  • 0
    39
    Гражданин Русенец
    Там ще има магазин на Лидъл , на мястото на родилния дом .
  • 5
    38
    Амиии ...
    Такава ми е работата, че половината от бул. Борисова е пред очите ми. В 19:00 има не повече от 10 пешеходеца. Не знам дали сте обърнали внимание, но вече и бездомни кучета няма. Това, че някой по лична карта се води тук, не означава че не е от 15 години в чужбина. И да, в България вероятно живеят реално не повече от 4.5 милиона човека. Подчертавам - реално.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари