Бившият Родилен дом в Русе остана в историята

19
Сградата вече е напълно съборена
Сградата вече е напълно съборена Видео: Русе Медиа

Сградата вече е напълно съборена

Сградата на бившия Родилен дом в Русе вече е напълно съборена и остана в историята.

По думите на работещи в близост до обекта, събарянето е приключило поне преди седмица. Голяма част от строителните материали , получени при разрушаването на бившето Родилно, вече са извозени. Започнали са дейности по изкопни работи в дълбочина за премахване на старите основи, информира Русе Медиа.

Теренът ще бъде използван за изграждане на нов магазин на „Лидл“. Имотът бе продаден от собственика УМБАЛ „Канев“-Русе през 2022 г. чрез търг, който бе спечелен от пазарджишката фирма „Евробилдинг 3000“ за сумата от над 2 млн.лв. На второ място бе класирано дружеството „Лидл България ЕООД Енд Ко“.

В края на миналата година в Община Русе е постъпило искане за изработване на подробен устройствен план – изменение на план за регулация и план за застрояване на имота. Искането е подадено от името на управителите на „Лидл“, които са упълномощени от собственика на имота „Евробилдинг 3000“.

Планът за застрояване предвижда на мястото на бившето Родилно да се изградят магазин за хранителни и нехранителни стоки и паркинг от „Лидл“ .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    35
    mischi
    В днешно време, когато има таблетка Анти-бебе, хората разбраха, че децата не ги правят богати, както ни учеха по социалистическо, и си гледат живота и ходят по екскурзии и почивки. Дори и китайците предпочитат да пътуват вместо да гледат бебета. Май само в Африка все още вярват, че децата са богатство, може би защото нямат възможност да правят друго, освен деца.
  • 5
    34
    майтап
    деца не правите, за родилния дом ревете!
  • 11
    33
    mischi
    За информация: живея в центъра на среден западен град (220 000 жители), на главната улица има три Билла, един Шпар, един Лидл, един Алди. Съвместно с тях един сирийски магазин, една турска пекарна, един магазин за индийски ястия и много (не съм ги броила) пекарни. ако малките магазини продават качествена стока и се отнасят както трябва с клиентите си ( т.е. не играят с телефона си и не се правят, че не виждат клиента, както е в България в повечето магазини) хората ще ги предпочитат, и тук е така. Във веригите пазаруват хора, които търсят най-евтиното. Преди седмица видях българи в Алди, които си купуваха даже дрехи, не знаеха, че качеството им е ниско.
  • -7
    32
    Мм
    Веригите нямат място в града да съсипват дребният бизнес в коя държава са допуснати вериги в централната част това зависи от нашата община нали им трябва проектиране на тези хамбари,при Метро да проектират
  • 8
    31
    джони
    A стига сте ланкали
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари