С цялата си наглост продължават да се подиграват с русенци

3
Пламен Стоилов: Въпреки взетите мерки – обгазяванията продължават
Пламен Стоилов: Въпреки взетите мерки – обгазяванията продължават

„Категорично осъждам всички нарушения на екологичните норми на индустриалното производство и благодаря на моите съграждани за тяхната активност по тази така чувствителна за нашия град тема!“, заяви кметът на Русе Пламен Стоилов на проведеното в понеделник заседание на Общинския съвет.

„Изисках компетентните институции да осигурят мобилна станция за измерване и контрол на качеството на въздуха, която да установи какви са рисковете за здравето на хората и кои са виновните за това лица и фирми. Ще бъда безкомпромисен и, ако се наложи, ще настоявам за затваряне на цели производства!“, казва още Стоилов

За първи път кметът призна, че е оказван натиск заради обвиненията към френския завод в замърсяване на въздуха, но не пожела да влиза в подробности. „Аз лично съм имал разговор с бившия френски посланик, но няма как по никакъв начин някой да оправдава някакво бездействие и престъпление спрямо русенци. Институциите ще си свършат работата. Аз съм заявил на всички, че щом не си вършат работата и трябва общината да им я върши, да си подават оставките. Този път съм категоричен и отиваме до края“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари