С колко ще поскъпне водата в Русе от 1 януари 2023 година

1
Цените на ВиК услугите за битови потребители към момента са под нивото на социалната поносимост, се казва в предложението на ВиК - Русе, внесено към КЕВР
Цените на ВиК услугите за битови потребители към момента са под нивото на социалната поносимост, се казва в предложението на ВиК - Русе, внесено към КЕВР Снимка: Dunavmost / Архив

Цените на ВиК услугите за битови потребители към момента са под нивото на социалната поносимост, се казва в предложението на ВиК - Русе, внесено към КЕВР

„Водоснабдяване и канализация“ – Русе е внесло в Комисията по енергийно и водно регулиране предложение за нови цени на водоснабдителните и канализационните услуги от 1 януари 2023 година. Общественото обсъждане ще се състои на 06 декември от 10:30 часа в сградата на КЕВР. Предложението е публикувано на сайта на регулатора.

Цените, които се предлагат, са лв./куб.м. без ДДС:

Доставяне вода на потребителите – 2,767 лева

Отвеждане на отпадъчни води – 0,401 лева

Пречистване на отпадъчни води:

Битови и приравнените към тях потребители – 0,507 лева

Промишлени и други стопански потребители:

  • степен на замърсяване 1 – 0,578 лева
  • степен на замърсяване 2 – 0,878 лева
  • степен на замърсяване 3 – 1,162 лева

В момента цената на водата е 2,50 лева. Отпадъчните води, съответно за довеждане – 0,266 лева и пречистване – 0,444 лева без ДДС.

Цените на ВиК услугите за битовите и приравнените към тях обществени, търговски и др. потребители са под нивото на социалната поносимост на цената на ВиК услуги, се казва в проектодокумента на КЕВР.

Общо 14 ВиК оператора предлагат увеличение на цената – Монтана, Велико Търново, Русе, Габрово, Троян, Плевен, Стара Загора, Търговище, Варна, Силистра, Враца, Ямбол, Смолян, Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    21
    Русенка, за съжаление
    Предлагам този, който изчисли прага на "социалната поносимост", да излезе с името си, да обясни какво означава това и как точно го изчисли. Защото нещо не разбрах, както не разбирам и защо вече няма да отчитат ежемесечно консумацията на вода, а на 3 месеца и после някакви изравнителни сметки, и после нека позная кой има сметка от това... Всъщност това е новата грижа за човека в "демократичното ни общество", основана на убеждението, че заплатите и пенсиите ни вече са умножени по 10! НАЙ-ПРАВИЛНИЯТ НИ ОТГОВОР Е ДА НЕ ПЛАЩАМЕ!
  • 9
    20
    Въпрос към ВиК Русе.
    "Социална поносимост" ли е за пенсионера 467 лв. пенсия, а за работещия 600 лв. месечна заплата в Русе?
  • 13
    19
    Воден свят - 3-те гълъба.
    ВиК Русе, вместо да се чудят как да ни ограбват, нека първо да си събере парите от живущия електорат на ул.Агликина поляна, кв. Средна кула, където няма нито един водомер, а там водата им тече като Ниагарския водопад.
  • 9
    18
    сащ са терористи
    Щом не е останало нищо държавно - заводи, фабрики, предприятия, щом не се произвежда нищо = > няма как да има увеличени постъпления в държавата = > се увеличават данъците таксите на всичко! Ако не искате да е по този начин - върнете всичко в ръцете на държавата, премахнете чуждите частници и всяка печалба ще влиза в БЪЛГАРСКАТА ХАЗНА! Но преди това - изгонете посланика на сащ от България, скъсайте дипломатическите отношения със сащ!
  • 6
    17
    Гост
    До 11: Селските чешми нямат водомери - следователно водата им е негодна за пиене.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари