С колегата Орфей сме голям тандем!

1
Двама полицаи от Русе бяха отличени днес за проявената смелост и професионализъм при изпълнение на служебните им задължения
Двама полицаи от Русе бяха отличени днес за проявената смелост и професионализъм при изпълнение на служебните им задължения Видео: БНТ 2

Двама полицаи от Русе бяха отличени днес за проявената смелост и професионализъм при изпълнение на служебните им задължения.

Преди седмица Орфей Орфеев и Александър Павлов спасиха живота на възрастен мъж при пожар в дома му.

Полицаите пристигнали първи на пожара. Горящото жилище на четвъртия етаж било затворено с метална врата. Когато я разбили видели, че вътре има мъж в безпомощно състояние, съобщава БНТ 2.

„Ние го придърпахме по най-бързия начин и го смъкнахме на ръце по стъпалата, натоварихме лицето на носилка, за да си го поемат по-бързо от „Спешна помощ”, разказа Орфей Орфеев.

Минута по-късно в апартамента се взривила и газовата бутилка. Полицаите казват, че не се чувстват герои и не се сърдят, че никой от близките на пострадалия не ги е потърсил, за да им благодари, че са го спасили от пламъците.

„Никой не се е срещал с нас, но не са и длъжни хората. Смятам, че са благодарни вътрешно в себе си”, коментира Орфеев.
„С колегата Орфей сме голям тандем. Гледаме да си вършим работата качествено, бързо и според закона”, сподели Александър Павлов, който е младши инспектор в Първо РУП.

Пламен Първанов – началник на Първо Районно управление, благодари за хладнокръвието, професионализма и хуманността, която са проявили служителите му. Това не е първият случай, в който Орфей и Александър спасяват човешки живот. Наскоро от ледените води на Дунав извадили младо момиче.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари