С какво е известна България и за какво на кого да благодарим

0
Ден на лекаря! Респект за всички лекари, без тях сме загубени!
Ден на лекаря! Респект за всички лекари, без тях сме загубени! Снимка: БГНЕС

19 октомври 2021 г. Ден на лекаря! Респект за всички лекари, без тях сме загубени!

Но освен това, днес отчитаме почти 5000 новозаразени, над 200 починали от ковид-19, а ваксините си стоят по складовете.

- България е известна със своите програмисти. Имаме огромен брой гениални ИТ-специалисти, които ни прославят по света.

- България е известна със своите ученици. Имаме прекрасни деца, които печелят непрекъснато научни състезания и цели олимпиади по света.

- България вече е известна и със своите 80% невярващи във ваксините хора. Които ни превърнаха в бананова държава или в средновековен източен вилает, отдалечавайки ни от нормалните европейски държави.

България се превърна в страна на противоречията. България се раздели на две – вярващи и невярващи в модерната наука.

В този ден на лекаря, в този ден на модерната медицина, в този ден на преклонение пред работата на медицинските служители, да видим на кого може да благодарим за текущата трагична ситуация:

• Трябва да благодарим на Мангъров и мангъровщината. За алчността към медийно внимание, за тоталното объркване на хората, за узаконяване на „лично мнение без доказателства“ като научен метод.

• Трябва да благодарим на Борисов. За липсата на реформи в здравната система през изминалите 12 години, за узаконяване на мангъровщината на държавно ниво, за загубените месеци в опити за политическо оцеляване.

• Трябва да благодарим на последните трима министри на здравеопазването. За липсата на адекватна информационна кампания относно ваксините, за пренебрегване на всички опити за съвети, идващи от специалисти, за високомерието, с което подхождаха към развитието на пандемията.

• Трябва да благодарим на ръководствата на национални и регионални лекарски съюзи. За това, че нито веднъж не призоваха всички лекари да се ваксинират, че оставиха личните лекари да разколебават хората в отношението им към ваксините, че не осъдиха фалшификацията на ваксинационните сертификати.

• Трябва да благодарим на Патриотичните партии. За тоталната анти-европейска кампания, която водят от пет години насам, за опита им да ни откъснат от западната демокрация и да ни върнат в ужаса на мрачното безпросветно Средновековие.

• Трябва да благодарим на националистите. За всички теории на конспирациите, с които ни заляха, за норвежките влакове, чакащи на границата да крадат децата ни, за представата за злите европейци, които искат да направят гордия българин от седми пол.

• Трябва да благодарим на БНТ. За предаванията за конспиративни теории, за извънземните и рептилите, които ни управляват, за „алтернативността на фактите“, които верифицираха от позицията на „обществена телевизия“. И всичко това направено с наши пари, от нашите данъци.

• Трябва да благодарим на тези медии, които за няколко клика повече не се посвениха да публикуват всякакви глупости за нано-чипове, за глобални конспирации и за лековити шамани с вълшебна светлина.

• Трябва да благодарим на служебния премиер Стефан Янев. Че не смени министъра на здравеопазването, въпреки отявленото му отношение по темата с ваксините.

• Трябва да благодарим на президента Румен Радев. Че не застави служебния премиер Стефан Янев да смени министъра на здравеопазването.

• Трябва да благодарим на всички партии, които за няколко гласа повече в изборите се заиграват със страховете на хората и пропагандират антиваксърство.

• Трябва да благодарим на партийните лидери, които уж пропагандират антиваксърство, за да се харесат на някои избиратели, но са се ваксинирали.

И още много. За съжаление.

Та, честит празник на българските лекари. Те, за разлика от изброените, често са неизвестни, но стоят в ковид-отделенията с риск за живота си. И ни спасяват.

Те заслужават истинските благодарности. Без тях сме загубени.

Любомир Аламанов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари