С какви препарати се извършва дезинсекцията в Русе?

1
Пролетните валежи забавиха старта на дезинсекцията в Русе, която трябваше да започне на 1 април
Пролетните валежи забавиха старта на дезинсекцията в Русе, която трябваше да започне на 1 април Снимка: Dunavmost / Архив

Пролетните валежи забавиха старта на дезинсекцията в Русе, която трябваше да започне на 1 април

Заради интензивните пролетни валежи и неблагоприятните условия за борба срещу комарите в Русе дезинсекцията започна по-късно от планирания 1 април.

С какви препарати се извършва наземната обработка и очаква ли се борбата с комарите в града да продължи и по въздух, предадоха от БНТ.

"Дезинсекцията се извършва по график, градът е разделен на 5 района. Обръща се голямо внимание на зоните около реката. Пръска се между 20 и 23 часа. Препаратът е ефективен за борбата срещу комарите, не е препоръчително да има контакт с него от страна на операторите, за гражданите не е опасен", заяви проф. Любомир Владимиров, директор на дирекция "Екология и транспорт" към Община Русе.

Малките населени места край Русе също се обработват по график, но и там третирането ще се забави, заради неблагоприятните метеорологични условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Петър
    Препаратът за извършване на дезинсекция е "светена водичка", а икономиите отиват за бонуси.
  • 14
    1
    От дописката
    Така и не разбрахме: С какви препарати, аджеба, се извършва дезинсекцията в Русе?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари