РЗИ - Русе облекчава процедурата за издаване на болничен след COVID-19

0
Издаването на болнични листове се извършва на базата на данни от Националната информационна система за борба с COVID-19, която е достъпна за всички общопрактикуващи лекари
Издаването на болнични листове се извършва на базата на данни от Националната информационна система за борба с COVID-19, която е достъпна за всички общопрактикуващи лекари Видео: КИС 13

Регионалната здравна инспекция в Русе облекчи процедурата по издаване на болничен лист след прекаран COVID-19

Това става по електронен път на базата на информация от Националната здравна система, която е достъпна за всички общопрактикуващи лекари,  предаде КИС 13.

Досега всички, които са били на домашно лечение, задължително трябваше да вземат от Здравната инспекция "Предписание за изолация в домашни условия".

Това изискваше от преболедувалите отделяне на допълнително време и образуване на опашки в чакане на документа, който потвърждава времето, през което лицето е било карантинирано.

За да бъдат улеснени гражданите, издаването на болнични листове се извършва на базата на данни от Националната информационна система за борба с COVID-19, която е достъпна за всички общопрактикуващи лекари.

Във всеки случай, при който на преболедувалите им е необходимо предписанието за изолация в домашни условия, то ще им бъде издавано на хартиен носител.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    любопитен
    А искам да попитам какво се направи за издаването на болничен лист на контактните лица? Явно има заповед от най-високо място никой да не си върши работата и да не събира информация за контактните лица. Че тогава системата на НОИ ще се срине от огромното количество заплатени болнични листове. Идеален харвардски трик за запазване на бюджета. А народа че се разболява - е като при древния Рим - кой му дреме за плебса?
  • 6
    2
    Русенска реалност
    Писна ми едни и същи боклуци да се въртят по институциите в Русе като горната. И бившата жена на Пенчо вярно ли също е на хранилка там? Нали голямата адвокатка беше?
  • 5
    1
    Малииии!
    Сетила се Мара да се побара! След цели ДВЕ ГОДИНИ измислена пЛандемия, висене на опашки в студа, я пред лаборатория, я пред РЗИ, някой си размърда дебелия гъз и свърши нещо логично! И тия закостенели хора ще ги дигитализират – 'найш кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари