РЗИ - Русе изпрати погрешка 20 души от Сингапур в карантина

0
От здравната инспекция са сбъркали Сингапур с Хонг Конг и решили, че туристите трябва да прекарат затворени 14 дни в търновския си хотел
От здравната инспекция са сбъркали Сингапур с Хонг Конг и решили, че туристите трябва да прекарат затворени 14 дни в търновския си хотел Видео: Русе Медиа

Объркване на Здравната инспекция в Русе изпрати по грешка 20 души от Сингапур в 14-дневна карантина.

Чужденците са минали днес през граничния пункт Дунав мост при Русе на път за Велико Търново, където да почиват. От РЗИ обаче сбъркали Сингапур с Хонг Конг и решили, че туристите трябва да прекарат затворени 14 дни в търновския си хотел, предава Русе медиа.

При преминаването през Дунав мост чужденците са преминали контрол. Те са обяснили, че са от Сингапур, но здравните инспектори се заблудили, че става дума за Хонг Конг. Тъй като това е рискова дестинация за коронавирус, им обяснили, че ще стоят две седмици под карантина.

Малко по-късно, след като се оказа, че в хотела никой не е чувал за подобен случай, от РЗИ се извиниха за грешката си. Стана обаче ясно друго – че при карантина на чужденци, които не живеят в България, а идват като туристи, не е ясно кой ще поеме разходите по принудителния им престой. Най-вероятно това ще трябва да е за сметка на самите посетители.

От Здравната инспекция в Русе съобщиха, че над 30 души са в момента под домашна карантина. От днес за спазването й ще следят кметовете и полицията, тъй като РЗИ няма достатъчно ресурс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари