Ryanair отменя 600 полета

0
Полетите са в Европа
Полетите са в Европа Снимка: БТА

Предстояща стачка на салонния екипаж на "Райънеър" причини отмяна на 600 полета в Европа за 25-26 юли.

На тези дати екипажите от Испания, Португалия и Белгия ще стачкуват.

Салонният екипаж на компанията в Италия също ще стачкува, но от "Райънеър" заявиха, че това няма да засегне италианския график на полетите, съобщи БГНЕС.

Служителите от всички страни искат нискотарифната ирландска компания да ги назначава на работа по законите на страната, в която са, а не по ирландските закони, каквато е настоящата практика. Те също настояват "Райънеър" да дава на сътрудниците си същите права, с каквито разполагат и служителите ѝ.

Тези стачки са абсолютно неоснователни и единственото, което ще постигнат, е да развалят нечия семейна почивка, или да помогнат на конкуренцията ни в Белгия, Португалия и Испания”, заяви маркетинговият ръководител на "Райънеър" Кени Джакобс.

Друга част от исканията на стачкуващите са компанията да признае профсъюзите на пилотите и салонния екипаж. Те искат и представителите на тези съюзи да се избират от работниците, а не от ръководството, както е сега. В момента Райънеър признава профсъюзите на пилоти и кабинен екипаж само във Великобритания и Италия.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари