Ryanair ограничава ръчния багаж на пътниците си

0
Новата багажна политика на най-големия нискобюджетен превозвач трябваше да влезе от днес в сила, но я отложиха за 15 януари 2018 г.
Новата багажна политика на най-големия нискобюджетен превозвач трябваше да влезе от днес в сила, но я отложиха за 15 януари 2018 г. Снимка: Getty Images

От 15 януари 2018 г. влиза в сила новата багажна политика на най-големия нискобюджетен превозвач в Европа "Райънер" (Ryanair).

Първоначално от компанията обявиха, че промените ще са валидни от днешна дата. Преди седмица обаче ръководството на ирландския авиопревозвач реши да отложи въвеждането на новата политика.

Ръчният багаж за пътниците ще се ограничи, след като от "Райънер" са установили, че закъсненията на полети се случват основно заради това, че клиентите предпочитат да се качат с две чанти на борда на самолета, вместо да чакат те да бъдат чекирани.

С промените вече ще може да се чекира багаж до 20 вместо до 15 кг, както беше досега. Таксата за услугата се намалява от 35 на 25 евро/паунда за брой чекиран багаж. Само пътниците, които са платили за приоритетно качване (Plus, Flexi Plus и Family Plus), ще могат да се качат на борда с две чанти.

Останалите клиенти на компанията ще могат да се качат на самолета само с една чанта, при това с малки размери - 35x20x20 см. По-големият куфар, който е с размери 55x40x20 см, ще трябва да се чекира. Важно уточнение е и че чекираният багаж ще е по ниската тарифа, ако бъде платен заедно с билета. Ако това се прави на по-късен етап, цената вече ще е 20 евро.

Приоритетното качване на борда струва на пътниците 5 евро/паунда, като то се купува заедно с билета. Услугата може да бъде добавена и по-късно - до 1 час преди пътуването, но вече срещу 6 евро/паунда.

От "Райънер" уточняват, че промените ще им струват пропуснати приходи от около 50 млн. евро годишно.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари