Ружди Ружди получи специален подарък в навечерието на Новата година

0
Община Ветово награди заслужено световния шампион с увреждания
Община Ветово награди заслужено световния шампион с увреждания

Световният шампион Ружди Ружди получи специален подарък в навечерието на Новата година.

По предложение на Община Ветово местният Общински съвет одобри награждаването на лекоатлета с увреждания с парична премия от 3000 лв. за постигнати високи спортни резултати. Наградата му бе връчена лично от кмета на Ветово д-р Мехмед Мехмед и зам.-кмета Нермин Кязимова, съобщи Русе Медиа.

В началото на ноември Ружди Ружди донесе нова радост за България и родния си град Глоджево, като спечели трета световна титла на първенството по лека атлетика за спортисти с увреждания, което се проведе в Дубай. Състезателят се окичи със златния медал в тласкането на гюлле с резултат от 12,25 метра, постигнат в петия му опит.

28-годишният Ружди, който е прикован в инвалидна количка след катастрофа, е един от най-успешните атлети на България. Той има три световни титли – от Доха през 2015 г., Лондон – 2017 г. и сега в Дубай. Ружди е и четирикратен европейски шампион, а най-голямото му постижение е олимпийската титла в параолимпийските игри в Рио през 2016 г.

Почетният гражданин на Глоджево е и световен рекордьор в тласкането на гюлле с резултат 12, 47 метра, постигнат на световното първенство в Лондон. Постижението му до момента не е надминато. Негов треньор от години е Радостин Тодоров, с когото заедно преодоляват всички трудности и побеждават за радост на България и Глоджево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари