Руснаци се присъединяват към армията на Украйна

4
Причините за присъединяването им са свързани с неправдата, която се случва срещу руските граждани
Причините за присъединяването им са свързани с неправдата, която се случва срещу руските граждани Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Причините за присъединяването им са свързани с неправдата, която се случва срещу руските граждани

Сибирският батальон на украинските въоръжени сили всеки месец обучава нова група доброволци. Батальонът, който бе сформиран преди шест месеца, се състои от руски граждани, присъединили се към Украйна, за да се бият срещу собствената си страна. "Карабас", който е родом от Москва, споделя, че причините за присъединяването му към конфликта са свързани с неправдата, която се случва срещу руските граждани.

"Просто искам да живея със съвест и чест. Ако моята страна, въпреки че вече не мога да наричам Русия Моя страна, но ако Русия е във война, аз смятам, че трябва да се боря срещу този факт. Мисля, че трябва да има повече руснаци тук при нас. Трябва да сме стотици хиляди. Надявам се, че някой ден ще бъдем.", каза "Карабас", доброволец от Москва, предаде Euronews Bulgaria.

Десетки представители на коренното население от териториите на Сибир и други руски граждани също са се присъединили към украинските сили. Сред доброволците са членове на етническите групи якути и буряти. Преди да явят по служба обаче, доброволците преминават щателна проверка, която може да продължи до една година.

"Това е резултат от момента, когато на власт дойдат най-неморалните, безпринципни и безгръбначни хора. Тези хора трябва да бъдат отстранени от правителството, и чак когато това се случи, ще можем да говорим за победа", заяви "Холод", доброволец от Сибир.

Представители на украинската армия заявиха, че батальонът вече е участвал в боевете край Авдеевка в Източна Украйна. Те добавиха, че очакват групата да има няколкостотин бойци през следващите месеци, тъй като все повече и повече руски граждани са изразили желание да се присъединят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Мнение
    Общото между Русия и Украйна е това, че на фронта умират обикновените хора които са европейци. Никой не мобилизира евреи и цигани забелязвате ли? Евреите в Кремъл и в Киев трупат милиарди долари от тази война а вие се карате кой бил прав.
  • 2
    10
    хайли-лайкли
    Новината е на униан, препечатана от юронюзбг. Много ми е интересно, фактчекърите що не проверяват нито една новина от униан, бесарабски фронт, тв фридом?!? Най-вероятно, защото от техните уста глаголи само и единствено истината!
  • 3
    9
    позивна "вервайте ми"
    Предаде Euronews Bulgaria. И всичко става ясно.
  • -2
    8
    Патриот
    Измъченият руски народ ще се освободи от диктатура , минавайки към Украйна . Победата над московския фашистки режим ще доведе до съединението на всички в една Федеративна Киевска Рус .
  • 4
    7
    Alèx
    44- та 60 000 власовци спират смелите англо аме риканци в НОРМАНДИЯ! РАЙХСТАГА се отбранява от ФРЕНСКА сс дивизия! А колко УКРИТА избиват белоруси в ХАТИН и други села от 118 ПОЛИЦЕЙСКИ батальон? Един от тях с ПОЛСКА фамилия се жени и е открит 70- та година в Москва!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари