Руското посолство: Украйна, Полша и Чехия внедряват нацистки практики

0
Елеонора Митрофанова: Тази година отбелязваме 78-ата годишнина от Победата
Елеонора Митрофанова: Тази година отбелязваме 78-ата годишнина от Победата

Украйна, прибалтийските държави, Полша и Чехия внедряват нацистки практики

Това се казва в официалното поздравление на Елеонора Митрофанова и руското посолство в София към българските граждани по случай Деня на Европа 9 май, който в Русия се отбелязва като ден на победата над нацистка Германия. То е публикувано в страницата на посолството във Фейсбук.

Повечето колеги на Митрофанова по света са използвали общ текст, в който се разказва за фактите около повторното подписване на германската капитулация по настояване на СССР в 00:00 часа на 9 май, след като вече е била подписана предния ден.

Според Митрофанова Съветският съюз е загубил над 30 милиона души във войната: „През 1941 – 1945 години загиват около 60 милиона души, повече от половината от тях са жители на Съветския съюз“.

Посланичката на Русия у нас обвинява външни сили в „пренаписване на миналото, къса историческа памет и политическа сервилност“.

Митрофанова заявява, че нацизмът се възражда в Украйна, прибалтийските държави, в Полша и Чехия, където се „провъзгласява, че един народ е по-добър от друг, съучастниците на нацистите се обявяват за герои, а преследването на несъгласните се превръща в подвиг“.

Най-категоричното послание на представителката на Русия у нас е поставено в края на текста ѝ и гласи: „Няма да дадем на никого да обижда хора, които са руснаци по дух, и няма да позволим да ни бъдат наложени някакви „правила“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Договор СССР Германия
    Втората световна война започва на 1 септември 1939 г. Германия започва настъпление срещу Полша. На 17 септември 1939 г. по силата на допълнителния протокол към договора на територията на Полша нахлуват съветски войски. На 18 септември 1939 г. Германия и СССР излизат със съвместна декларация, подписана от Рибентроп, Сталин и Молотов, която гласи: „Правителствата на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави вследствие разпадането на Полската държава и създавайки по този начин сигурна основа за продължителен мир в Източна Европа, единодушно изказват своето гледище, че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между Германия, от една страна, и Франция и Англия, от друга. Двете правителства, прочее, ще направят общи усилия да се постигне тази цел, колкото е възможно по-скоро. В случай че това не се достигне, ще се докаже, че Англия и Франция са отговорни за войната.
  • 5
    3
    От тези 30 милиона
    жертви на СССР , повече от сигурно е , че има и милиони жертви от Украйна ! Доколкото си спомням от прочетеното преди време ,те са около 8 милиона украинци. Зеленски е евреин. Много от роднините му са убити от германците и сега видите ли , взел , че станал нацист ?
  • 0
    2
    Мутрахванова
    Очилатата кобра пак е изязла от леговището-бункер за да съска.
  • 2
    1
    9 май
    Поздрави за Денят на победата, 9 май, на Червената армия над хитлеро-фашистка европа! https://youtu.be/avLOes3Yg90
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари