Руското министерство на отбраната пусна видео, за да опровергае слуховете за Сергей Шойгу

0
Нищо не показва обаче кога е заснет клипът
Нищо не показва обаче кога е заснет клипът

Две седмици има спекулации за неговото здравословно състояние

След две седмици на трескави спекулации за изчезването на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, неговото министерство пусна клип, на който той говори на среща на висши генерали, предаде Би си си, цитиран от БГНЕС. Четейки от записки и от време на време проявява говорни дефекти, Шойгу говори за доставката на оръжие на войските в Украйна.

Имаше интензивни спекулации, че той има здравословни проблеми или е получил сърдечен удар. Нищо не показва обаче кога е заснет клипът.

Рано в събота сутринта Би би си разпространи съобщението на Антон Герашченко, който е съветник на украинския вътрешен министър, че Сергей Шойгу е получил инфаркт.

Шойгу не бе виждан публично от 11 до 24 март, когато се появи за кратко във видеоклип пуснат от Путин. "Инфарктът на Шойгу е станал след тежкото обвинение от страна на Путин за пълния провал на инвазията в Украйна", написа Герашченко във Facebook. Според него в момента Шойгу се "възстановява" в болница. Би би си подчерта, че до новината на Герашченко руските власти не са съобщавали за здравословни проблеми на Шойгу.

Няколко часа по-късно руското министерство на отбраната разпространи съобщение за среща на Сергей Шойгу с ръководството на Министерството на финансите, посветена на изпълнението на държавните поръчки за отбрана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари