Руският посланик в Букурещ за инцидента: Това е фактически терористичен акт

2
Автомобил се заби в оградата и се запали, предполага се, че шофьорът е направил умишлено катастрофата
Автомобил се заби в оградата и се запали, предполага се, че шофьорът е направил умишлено катастрофата Снимка: Про тв

Посланикът на Руската федерация в Румъния Валерий Кузмин заяви, че инцидентът с автомобила, който се блъсна тази сутрин в оградата на посолството, може да бъде наречен "фактически терористичен акт", съобщиха ТАСС и БТА

"Тази сутрин бе извършен фактически терористичен акт, макар да има много обстоятелства, които правят този инцидент труден за разбиране", каза посланикът за телевизия Русия-24.

Кузмин добави, че посолството на Русия в Румъния неведнъж е получавало директни заплахи. Атмосферата, която постепенно се създава тук, е много напрегната. Посолството е получавало неведнъж директни заплахи по електронната поща за взривяване, за отмъщение, и така нататък, каза той.

Пожар избухна тази сутрин близо до посолството на Руската федерация в Букурещ, след като автомобил се заби в оградата и се запали.

Близки до разследването източници са заявили за румънската телевизия Джиджи 24, че най-вероятно става дума за преднамерен акт. Предполага се, че шофьорът се е насочил директно към входната врата и се е блъснал в оградата.

Руското посолство в Букурещ поднесе по-рано съболезнования на семейството на шофьора, който блъсна автомобила си в оградата на посолството, предаде Асошиейтед прес.

"Трябва да заявим със съжаление, че каквито и да са мотивите на водача, няма съмнение, че той е извършил този акт под влиянието на експлозията от антируска истерия във връзка с инсценираната провокация в град Буча", се посочва в съобщение на дипломатическата мисия.

Посолството заяви, че никой служител не е пострадал.

Агенцията отбелязва, че инцидентът идва дни след като украинският президент Володимир Зеленски говори пред румънския парламент. Във видеообръщението си в понеделник той определи избиването на цивилни в град Буча като "военно престъпление" и призова за по-строги санкции срещу Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    любопитен
    Как терористичен акт, това просто е неуспешна маневра за паркиране в гараж. След като вашата агресия в Украйна не е война а не знам какво си, то и това е неуспешна маневра за паркиране. Но забелязвам, че нещо много стават тези паркирания в дворовете на посолствата ви. За няма и месец е вече втори случай, първо Дъблин, сега тук. Къде ли е следващото. Ами ако някой танков батальон реши да се учи да паркира, какво ли ще стане
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари