Руският космически апарат "Луна-25" изпрати първи данни на Земята

0
Руски учени включиха научно оборудване на борда за пръв път
Руски учени включиха научно оборудване на борда за пръв път Снимка: Mechanik / Alamy

Руски учени включиха научно оборудване на борда за пръв път

Руски учени са получили първи данни от космическия апарат "Луна-25", след като са включили научното оборудване на борда за пръв път, съобщи Ройтерс, позовавайки се на руската космическа корпорация Роскосмос.

"Луна-25" продължава полета си към естествения спътник на Земята - всички системи на борда на автоматичната станция работят нормално, комуникацията е стабилна, енергийният баланс е положителен", се посочва в изявление на Роскосмос, публикувано в "Телеграм", предава БТА.

"Получихме първи измервателни данни от полета до Луната и научният екип на проекта ги обработва", посочиха от Роскосмос.

Русия изстреля в петък първия си космически апарат до Луната от 47 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Honk Honk
    Космическите агенции са магистрала Хемус далаверата само че от тук до луната, много пари ядат и още не могат да качат масово хората там, защото нямат намерение да го направят. Има ги вече повече от половин век и нищо, картинки и лафове, радват децата, а на децата им стига толкова. Повече полза има от баба ти, поне ще ти оплете нещо което ще ти върши работа.
  • -1
    2
    Самальотчик
    Другарят Путкин на луната ли избяга?
  • 1
    1
    Искам да знам
    Ами ракета Топол-М ,докога ще се върти и тя около луната? Няма ли кацне вече нейде ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари