Руските служби обвиниха украинка за убийството на Даря Дугина

1
След престъплението се е укрила в Естония
След престъплението се е укрила в Естония Снимка: БТА/АР

Убийството на Даря Дугина е разкрито, обявиха руските служби

То е било подготвено от украинските специални служби, а извършителка е украинската гражданка Наталия Вовк, която след престъплението се е укрила в Естония, съобщи за ТАСС службата за връзки с обществеността на руската Федерална служба за сигурност, предаде БТА.

В съобщението се уточнява, че Вовк е родена през 1979 г. и е пристигнала в Русия на 23 юли тази година заедно с дъщеря си.

В деня на убийството Вовк и дъщеря ѝ София Шабан са били на литературно-музикалния фестивал „Традиция“, където Дугина е била почетен гост.

След контролираното активиране на взривно вещество в колата, управлявана от Дугина на 21 август, Вовк заедно с дъщеря си е заминала за Естония през Псковска област, съобщи още ФСС, цитирана от ТАСС. За да организират убийството и да съберат информация за начина на живот на Дугина, Вовк и дъщеря ѝ наели жилище в сградата, където живеела загиналата. За да я наблюдават, двете жени използвали автомобил „Мини купър“.

За да влязат в Русия, Вовк и Шабан използвали регистрационни номера на т.нар. Донецка народна република, в Москва – казахстански номера, а при напускане на страната – украински.

Дъщерята на ултранационалистическия руски идеолог Александър Дугин беше убита в събота вечерта, когато взривно устройство, поставено под колата й, експлодира докато тя шофирала на връщане към Москва от фестивала „Традиция“, припомнят световните агенции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари