Руски войници са изпращани да се сражават, въоръжени с лопати

0
Битката за Бахмут е близо до своя край, ВСУ изтегля най-боеспособните си части
Битката за Бахмут е близо до своя край, ВСУ изтегля най-боеспособните си части Снимка: AP Photo/Yevhen Titov

Това съобщи британското военно министерство

Руски резервисти са въоръжавани и с лопати, поради недостиг на боеприпаси, съобщи британското министерство на отбраната в „Туитър“ в последната си разузнавателна сводка, предаде ДПА.

Миналия месец мобилизирани руски резервисти са разказали, че са получили заповед да нападнат бетонен украински преден пост, въоръжени „с огнестрелни оръжия и с лопати“, съобщава министерството на отбраната в Лондон.

Способността на стандартния окопен инструмент MPL-50 (малка пехотна лопата, бел. ред.) да причинява смърт или сериозно увреждане е твърде митологизирана в Русия“, написа министерството в „Туитър“.

Почти нищо не се е променило откакто (инструментът) е бил създаден през 1869 г., а продължаващата му употреба като оръжие подчертава бруталните и нискотехнологични битки, характерни за голяма част от войната“.

Военното ведомство в Лондон посочва, че „скорошни доказателства свидетелстват, че е налице увеличаване на случаите на близък бой в Украйна и добавя, че вероятно има по-малка подкрепа с артилерийски огън, защото Русия изпитва недостиг на боеприпаси“.

Британското министерство на отбраната публикува всеки ден сводки за развоя на военните действия от самото начало на войната на Русия в Украйна през февруари миналата година, в опит да се противопостави на руския наратив. Кремъл отхвърля британските сводки като пропаганда.

Битката за Бахмут е близо до своя край, ВСУ изтегля най-боеспособните си части

Командването на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Бахмут е започнало частичен отвод на силите от града по черните пътища между Хромово и Красное, след като последният останал път за снабдяване от Хромово към Часов Яр е поставен под пълен огневи контрол на руските подразделения, пише в последната си сводка за събитията на най-горещата точка от руско-украинската война "Рибар“, предаде агенция "Фокус".

Съгласно информацията на Telegram-канала, в Бахмут и околностите му продължават ожесточени боеве. Щурмови отряди на ЧВК "Вагнер" с подкрепата на редовната армия на въоръжените сили на РФ пробиват отбраната на украинската групировка.

През последното денонощие е установен контрол над 20 опорни точки на ВСУ в различни райони. "Вагнеровците“ напредват по направленията към Богдановка, Хромово, в районите на Илиновка, Собачевка и Будьоновка.

Според руски военни кореспонденти, през нощта срещу 4-ти март при опит за изтегляне от Красное са унищожени две групи от различни формирования на ВСУ.

Сега украинското командване на силите на 93-та механизирана от ВСУ, с подкрепата на отрядите на ССО на Украйна, по участъците на маршрутите за Часов Яр и Константиновка, провежда контраатаки за задържане на "вагнеровците“ и за да спечели време.

Според данните на "Рибар“, ВСУ вече изтеглят сили от централните и западните райони на Бахмут. В момента най-боеспособните формирования се изтеглят от зоната на бойните действия.

В същото време отделни части на ВСУ оказват съпротива и извършват бойни излети, създавайки коридор за изтегляне на войските под ударите на артилерията и авиацията на руските войски.

Тези усилия имат за цел само да спечелят време и да забавят максимално руските части. Битката за Бахмут е близо до своя край.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    Наакан натовец
    Русите избиха укрите със сопи и лопати.Какво остава ако вземат огнестрелно оръжие.Бахти тъпата бритлайнянска пропаганда
  • 1
    13
    Голям прос
    Най-новите вицове ги чета тук. В Телеграм има информация
  • 3
    12
    Иво
    Спрете и вие да пишете глупости
  • 3
    11
    БрБ
    По една права лопата за всички продажници в държавата. Докато не издълбаят канал от Русе до Варна никаква храна.
  • 0
    10
    Руснак
    Не с лопати а с пластмасови лъжички се бият Руснаците,само може да им се направи евала че не ползват оръжия а трепят с ръце нацистите!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари