Руски военен блогър се самоуби

0
Той бил подложен на критики
Той бил подложен на критики

Той бил подложен на критики

Руски военен блогър се самоуби, след като беше подложен на критики за разкриване на тежки руски загуби в Украйна, а поддръжниците му обвиниха пропагандаторите на Кремъл за смъртта му, предаде Асошиейтед прес.

Андрей Морозов, който е служил и като войник на фронтовата линия в Украйна, заяви в последната си публикация вчера, че е решил да се "екзекутира", за да помогне на другарите си по оръжие да избегнат последствията от критичните му публикации, които са разгневили военното командване. Максим Пешков, адвокат, който го познавал, потвърди смъртта на 44-годишния Морозов в изявление, като заяви, че той се е застрелял.

Морозов, който се подвизавал под псевдонима Мурз, заявил в неотдавнашна публикация, че около 16 000 руски войници са били убити, а военните са загубили около 300 бронирани машини от октомври насам, когато започна продължаващата вече четири месеца битка за Авдеевка. През уикенда руските войски завзеха града, след като украинските сили се изтеглиха от позициите си, отбелязва АП.

Неотдавна публикациите на Морозов предизвикаха гневни коментари от страната водещ на телевизионно предаване по руската държава телевизия, както и сред други, които призоваха блогърът да бъде подведен под отговорност за "дискредитиране" на армията. Няколко колеги на Морозов обвиниха критиците му за смъртта му, предава БТА.

В последната публикация преди да отнеме живота си, Морозов съобщава в "Телеграм", че е бил принуден от военни служители да премахне публикацията си за руските загуби на фронта в Украйна. Тогава той отправя и остри критики към руското военно командване за това, че си затваря очите за загубите и пренебрегва нуждите на войниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари