Руски полицейски шеф си построил малък Версай от подкупи

0
Скромен полицейски пътен началник е арестуван заради милиони от рушвети
Скромен полицейски пътен началник е арестуван заради милиони от рушвети

Скромен полицейски пътен началник е арестуван заради милиони от рушвети

Началникът на Държавната инспекция за сигурност на пътното движение в Ставрополския край в Русия полковник Алексей Сафонов и 35 от неговите подчинени са били задържани при спецоперация на руското МВР и Гвардията, съобщиха от Главното управление "Вътрешна сигурност" в МВР на Русия, цитирано от Дир.бг.

По думите на депутата от Държавната дума Александър Хинштейн, който е член на работната група в Комитета по сигурност и противодействие на корупцията, акцията е осъществена на 20 юли и на практика е задържано цялото ръководство на инспекцията в Ставропол.

Разбитата организирана престъпна група е получавала подкупи и ще отговаря за злоупотреба с власт. Според разследващите групата е действала от 2017 г., като само за осигуряване на безпроблемното преминаване на камиони със зърно през Ставрополския край, Сафонов и подчинените му са получили подкупи в размер на около 20 милиона рубли.

Извършват се обиски в кабинетите и домовете на задържаните, а Александър Хинштейн публикува снимки от дома на полковник Сафонов, който наподобява малък Версай. Началникът на инспекцията в Ставропол дори е поставил златна тоалетна и мивка в банята си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари