Руски педиатър: При "Омикрон" понякога се появява обрив

0
Обривът обикновено придружава основните симптоми на заболяването, въпреки че може да бъде единствената проява на болестта
Обривът обикновено придружава основните симптоми на заболяването, въпреки че може да бъде единствената проява на болестта Снимка: iStock

Руският педиатър Сергей Бутрий говори за рядък симптом при заразените с Омикрон

Проблемът е рядък, но е притеснителен възпалителен процес. Обривът може да бъде почти всичко, с изключение на хеморагичен и везикуларен, и идва в комбинация с останалата част от типичния набор от симптоми - висока температура, крещящи възпалителни промени в кръвните изследвания и по-късно увреждане на сърцето” заяви руският лекар, цитиран от zdrave.to

При COVID-19, каза той, може да се появи обрив, но той обикновено придружава основните симптоми на заболяването, въпреки че може да бъде единствената проява на болестта. 

„Съветвам ви да не се паникьосвате в първите дни на заболяването, да се изолирате и да не ходите на лекар в първите дни без тежки симптоми, освен ако не се нуждаете от отпуск по болест“, каза специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари