Руски изтребител прихвана американски дрон над Черно море

0
Разузнавателният безпилотен апарат е направил обратен завой при приближаването на самолета
Разузнавателният безпилотен апарат е направил обратен завой при приближаването на самолета Снимка: General Atomics Aeronautical Systems / архив

Су-30 е имал за цел предотврати нарушаване на руската държавна граница

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че от руския контрол на въздушното пространство над Черно море е открит неизвестен обект, който по-късно е идентифициран като разузнавателен БПЛА MQ-9А Ripper на ВВС на САЩ, предаде РИА Новости, цитирана от Агенция Фокус.

"За разпознаване на въздушна цел и предотвратяване на нарушаване на държавната граница във въздуха е вдигнат изтребител Су-30 от дежурните сили за ПВО. При приближаването на самолета чуждестранният БПЛА извърши обратен завой.

Изтребителят се завърна благополучно на летището за базиране, не са допуснати нарушения на държавната граница. Полетът е извършен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води при спазване на мерките за сигурност", посочват от ведомството.

През март Европейското командване на САЩ съобщи, че руски Су-27 се е сблъскал с американски безпилотен летателен апарат (БПЛА) MQ-9 над Черно море, в резултат на което дронът се е разбил в международни води. Белият дом заяви, че САЩ ще продължат да летят над Черно море.

Руското министерство на отбраната на свой ред съобщи, че руските изтребителите не са използвали бордови оръжия и не са влизали в контакт с американски дрон над Черно море. Министърът на отбраната Сергей Шойгу на Русия проведе телефонни разговори с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, по време на които обсъдиха последствията от катастрофата на американски БПЛА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    до 4
    А ти сигурен ли си, че сланиноядите се справят идеално ? Аз нещо не съм. По фронта ги режат като варени кренвирши.
  • 5
    5
    До 1, 3 , 4
    Ако щете да св насерете усрайна е стъкло бе недоебани боклуци а наркомана зелце лапа дъртите мъдя на бидоня! До 3 не бе обърка се с майка ти щото май не знае кой е баща ти курво…
  • 11
    4
    До втория
    По добе ти отиди да се биеш за Путлеристан. Не се грижи за украинците, както гледам те са справят идеално и без да прибягват да пушечно месо от Чечня, Сирия и друга паплач
  • 8
    3
    До 2
    Имам още работа с майка ти,оказа се куравелка,кефи ме..
  • -1
    2
    До 1
    Айде върви в на мама си усраинската путка надрусан бандер шибан! Що не си на фронта бе утрепко третополова! Мишкар недоебан!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари