Руски изтребители прихванаха три американски бомбардировача над Черно море

3
Това беше съобщено на журналисти в Националния център за управление на отбраната (НЦУО) на Руската федерация
Това беше съобщено на журналисти в Националния център за управление на отбраната (НЦУО) на Руската федерация Снимка: архив

В понеделник четири руски изтребители прихванаха три американски стратегически бомбардировача B-52 над Черно море, които летяха от Украйна.

Това беше съобщено на журналисти в Националния център за управление на отбраната (НЦУО) на Руската федерация, цитиран от TACC, предава Фокус.

Според руските военни на 14 септември радарите на силите за противовъздушна отбрана на Южния военен окръг „са засекли три въздушни цели, приближаващи се от украинска страна до държавната граница на Руската федерация над Черно море“. За да ги идентифицират, бяха вдигнати два изтребителя Су-27 и два изтребителя Су-30.

Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушните цели като три стратегически бомбардировача B-52H на американските ВВС и ги ескортираха над Черно море“, съобщава НЦУО и добавя, че след като американските самолети са се оттеглили от руската държавна граница, изтребителите са се върнали в своите бази.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари